Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.04.2018

Autoritatea Națională de Integritate va elibera certificate de integritate

Autoritatea Națională de Integritate va elibera certificate de integritate

Autoritatea Națională de Integritate va elibera certificate de integritate la solicitarea motivată a conducătorilor entităților publice sau a persoanelor care candidează pentru ocuparea funcțiilor publice. Parlamentul a aprobat astăzi, în lectură finală, o serie de modificări și completări a mai multor acte legislative.
 
Certificatul de integritate va include informația în privința persoanelor vizate, despre averile nejustificate constatate, conflictele de interese, restricțiile încălcate, incompatibilitățile nesoluționate, limitările încălcate și interdicțiile valabile de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.
 
Potrivit prevederilor legale, certificatele vor fi eliberate de ANI în termen de 15 zile lucrătoare.
 
Totodată, Parlamentul a operat o serie de modificări în textul legilor speciale care reglementează activitatea demnitarilor de stat și funcționarilor publici cu statut special, la compartimentul cerințelor obligatorii la angajare sau numire în funcție. Toate persoanele care candidează pentru ocuparea funcțiilor publice sau de demnitate publică vor trebui să respecte condiția lipsei interdicției valabile pentru ocuparea acestor funcții.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus