Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-04-25/eveniment-public-organizat-la-strasbourg-de-delega-ia-parlamentara-la-apce-53764.html
Data: Apr 25, 2018 (23:37)

Eveniment public, organizat la Strasbourg de delegația parlamentară la APCE

Delegația Republicii Moldova la APCE, condusă de Marian Lupu,  președintele delegației naționale la APCE, a organizat la Strasbourg un eveniment public cu genericul ”Proiectele comune CoE-UE din cadrul Parteneriatului pentru buna guvernare”. La discuții au participat membri ai delegațiilor naționale la APCE, reprezentanți ai Secretariatelor APCE și CoE, diplomați, alți oficiali.

În cadrul evenimentului au fost discutate mai multe aspecte ale Parteneriatului pentru buna guvernare, acțiuni susținute de către Consiliul Europei și UE în vederea promovării drepturilor omului, democrației și statului de drept.

”Astfel de întâlniri ne ajută în procesul de implementare a reformelor interne și la avansarea în funcționarea statelor din cadrul Parteneriatului Estic conform standardelor europene”, a declarat Marian Lupu.

Discursuri în cadrul evenimentului au susținut șefa Directoratului General Programe al Consiliului Europei, Verena Taylor, președintele delegației naționale la APCE, Marian Lupu, consilierul principal al Delegațiaei UE pe lângă CoE, Jose Mendes Bota, prim-vicepreședinta Parlamentului Georgiei, șefa delegației Georgiei la APCE, Tamar Chugoshvili, parlamentarul leton și membru al Comisiei de alegere a judecătorilor la CEDO, Boris Cilevics, alți oficiali prezenți la discuții.

Evenimentul a avut loc pe data de 24 aprilie și a fost organizat cu susținerea Secretariatului Consiliului Europei și a Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova la Consiliul Europei, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.