Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.04.2018

Andrian Candu a discutat cu parlamentarii din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților din România

Andrian Candu a discutat cu parlamentarii din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților din România

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu delegația Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților din Parlamentul României.

”Există mai multe provocări în regiune, de aceea o colaborare atât la nivel de instituții parlamentare, cât și la cel al comisiilor, inclusiv la nivel de control parlamentar, va fi utilă pentru a învăța din experiența României”, a menționat Andrian Candu.

În cadrul întrevederii Speakerul a făcut o trecere în revistă a reformelor realizate în Republica Moldova pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și proiectele de dezvoltare a țării, în special cele sociale și economice. Andrian Candu a menționat că reformele vor continua, chiar dacă Republica Moldova este în an electoral. Potrivit Speakerului, în curând în Parlament va fi discutată viitoarea Strategie de apărare a țării, pe agenda Parlamentului fiind și modernizarea Serviciului de Informații și Securitate. De asemenea, reforma armatei se regăsește pe agenda Guvernului.

Oficialii au mai discutat despre proiectele menite să asigure securitatea energetică a Republicii Moldova și au făcut un schimb de opinii despre situația din regiunea transnistreană.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Roman Boțan a anunțat despre intenția de a desfășura, în timpul apropiat, o ședință trilaterală între comisiile de securitate de la Chișinău, București și Kiev pentru a discuta subiectele regionale de securitate.

”Ne dorim ca prin intermediul relațiilor între cele două comisii să reușim să rezolvăm problemele pe care le avem împreună”, a declarat Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților din Parlamentul României,  Dorel-Gheorghe Căprar.

La rândul său, Vicepreședintele Comisiei de la București, Bogdan-Ionel Rodeanu a apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova care au generat o creștere economică vizibilă, recunoscută și de partenerii de dezvoltare, încurajând continuarea tendințelor.

O delegație a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților din Parlamentul României efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 22-24 aprilie curent, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus