Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.04.2018

Ministrul Chiril Gaburici susține proiectele investiționale din UTA Găgăuzia

Ministrul Chiril Gaburici susține proiectele investiționale din UTA Găgăuzia

Aflat în vizită de lucru la Comrat, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat astăzi cu Başcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, primarii localităților din cadrul autonomiei, precum și cu reprezentanții mediului despre reformele implementate pentru dezvoltarea social-economică a regiunii și crearea unui mediu de afaceri favorabil, lansarea proiectelor noi care ar contribui la creșterea nivelului de trai al populației.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate un spectru larg de subiecte de actualitate, cum ar fi modernizarea infrastructurii drumurilor și altor sectoare, dezvoltarea proiectelor investiționale și asistența statului pentru dezvoltarea social-economică a regiunii.

„Guvernul este concentrat pe inițierea și realizarea proiectelor menite să ridice esențial nivelul de trai în Republica Moldova. Voi menționa aici grădinițele și școlile modernizate, drumurile care au fost și urmează a fi reparate, apeductele și sistemele de canalizare construite, proiectul Prima Casa pentru familiile tinere – toate acestea au scopul de a reduce intenția oamenilor de a pleca din Moldova și a determina, măcar o parte din cei plecați, să revină acasă. Trebuie să muncim împreună, pentru a spori calitatea vieții cetățenilor”, a subliniat ministrul.

În vizita sa la Comrat, Chiril Gaburici este însoțit de reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și directorul adjunct al Administrației de Stat a Drumurilor, care au răspuns la toate întrebările primarilor localităților din UTA Găgăuzia referitor la porțiunile de drum care urmează a fi reparate. „Verific personal tot ce ține de drumuri. Trebuie să fie companii responsabile, să lucreze calitativ și în termen”, a punctat ministrul Gaburici.

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru interesul pe care-l manifestă față de autonomie și s-a arătat deschisă pentru o colaborare eficientă cu Guvernul de la Chișinău, în mod special cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus