Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.04.2018

Comisia Unificată de Control este în căutarea soluției pentru aplanarea problemelor din Zona de Securitate în preajma podului redeschis peste râul Nistru

În cadrul întrunirii Comisiei Unificate de Control (CUC) care a avut loc la 19 aprilie curent în or. Bender, au continuat dezbaterile pe marginea propunerilor formulate de părți privind soluțiile legate de instalarea ilegală a posturilor pretinselor structuri de forţă ale Tiraspolului şi extinderea infrastructurii lor în Zona de Securitate, pe podul peste râul Nistru din preajma satelor Gura-Bâcului – Bâcioc.

Drept urmare a unor discuţii dificile şi argumentelor invocate, componentele Comisiei au convenit asupra necesității de a depăși blocajul în activitatea CUC și de a rezolva problema liberei circulații a persoanelor, mărfurilor și serviciilor pe podul indicat.

Amintim că delegația Republicii Moldova insistă pe lichidarea posturilor de „grăniceri”, „vameși” și „migrațional”, instalate în preajma podului de structurile transnistrene. Delegația Republicii Moldova propune asigurarea circulației libere și în siguranță pe acest pod doar de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și de către efectivele comune ale Inspectoratului Național de Patrulare și așa-numita „miliție rutieră”.

La această etapă, nu a fost identificată o soluție unanim acceptată de părți, unele componente solicitând timp pentru consultări suplimentare.

Următoarea ședință a CUC va  avea loc la 26 aprilie 2018.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus