Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-04-12/moldsilva-a-ini-iat-reviziile-de-primavara-in-fondul-forestier-na-ional-53570.html
Data: Apr 12, 2018 (17:01)

Moldsilva a inițiat reviziile de primăvară în fondul forestier național

Angajații Agenției ”Moldsilva” au inițiat reviziile de primăvară în fondul forestier național. Acțiunea va dura până la sfârșitul lunii aprilie 2018 și are drept scop preîntâmpinarea tăierilor ilicite de arbori, verificarea sediilor cantoanelor silvice, precum și de a observa cum decurg tăierile silvice de toamnă-iarnă.

În acest context, menționăm că, reviziile sunt planificate și presupun inspectarea fâșiilor forestiere, inclusiv, a terenurilor arendate în scopuri de recreere și cinegetică. De asemenea, specialiștii inspectează situația privind tăierile ilicite, amenajarea antiincendiară, nivelul lucrărilor de salubrizare a fondului forestier, starea drumurilor forestiere și antiincendiare, precum și verifică sediile cantoanelor silvice.

Totodată, specialiștii silvici mai verifică gestionarea exploatării forestiere, eliberarea parchetelor de masă lemnoasă, ajutorarea regenerării naturale, păstrarea semințelor, semănatul în pepiniere și plantarea culturilor silvice.

Reiterăm, tăierile silvice de toamnă-iarnă se vor încheia în perioada 15 aprilie - 1 mai 2018, tot în această perioadă demarează lucrările de regenerare și împădurire pentru prima jumătate a anului curent. În acest sens, în fondul forestier este planificat plantarea culturilor silvice pe o suprafață de 402 ha; ajutorarea regenerării naturale - 2659 ha; pregătirea solului - 484 ha; semănatul în pepinieră 20 ha; recoltarea semințelor - 3647 kg, anunță Serviciul de presă al Miisterului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.