Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.04.2018

Activitatea Consiliului Electroenergetic al CSI, discutată de ministrul Chiril Gaburici și Președintele Comitetului executiv al Consiliului, Igor Kuzko

Rolul și aportul Consiliului Electroenergetic al CSI în dezvoltarea electroenergeticii  țărilor  Comunității Statelor Independente a fost subiect de discuții la întrevederea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu Președintele Comitetului executiv al Consiliului Electroenergetic al CSI, Igor Kuzko.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că sectorul electroenergetic are un rol important în economia şi dezvoltarea socială a statelor CSI. „Consiliul  Electroenergetic reprezintă o platformă de comunicare eficientă și necesară statelor membre, în cadrul căreia putem face un schimb de experiență, dar, totodată, ne putem expune și asupra unor probleme care țin de acest sector”, a punctat Chiril Gaburici.

La rândul său, Igor Kuzko a remarcat participarea Republicii Moldova la lucrările Consiliului. „Apreciem deschiderea și implicarea activă a Republicii Moldova la toate activitățile Consiliului Electroenergetic CSI. Partea moldovenească dă dovadă de profesionalism și competență la elaborarea bazei legislative și normativ-tehnice a Consiliului, venind cu bune practici și exemple din legislația sistemului energetic moldovenesc”, a menționat Președintele Comitetului Executiv al Consiliului Electroenergetic al CSI.

Comitetul executiv al Consiliului Electroenergetic al CSI se reunește începând cu anul 1992, nu mai rar de două ori pe an. Din componența Consiliului fac parte funcționari principali ai organelor de conducere ale electroenergeticii - reprezentanți împuterniciți ai statelor Părți ale Consiliului, iar organul de lucru al Consiliului este Comitetul executiv. Sistema electroenergetică cumulativă a statelor CSI constituie o capacitate a stațiilor electrice de peste 322 milioane kW, producerea a 1264 miliarde kWh de energie electrică anual, iar lungimea sumară a liniilor electrice depășește 200 mii de km, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus