Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-04-11/a-fost-stabilita-procedura-de-selectare-a-companiei-care-va-implementa-i-promova-programul-de-dob-nd-53563.html
Data: Apr 11, 2018 (23:11)

A fost stabilită procedura de selectare a companiei care va implementa și promova Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție

Regulamentul privind procedura de desfășurare a concursului de selectare a unei companii în vederea atribuirii contractului de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare și promovare internațională a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție a fost aprobat. Documentul a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei de examinare a dosarului pentru obținerea cetățeniei prin participarea la Programul de investiții în Republica Moldova.

Regulamentul prevede cerințele clare de aplicare la concurs, conținutul ofertelor, criteriile generale de eligibilitate și evaluare a ofertanților, serviciile prestate de către companie etc. Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că implementarea cu succes a Regulamentului va permite Republicii Moldova să obțină un Program funcțional chiar de la lansarea acestuia. Chiril Gaburici a reiterat importanța selectării unei companii cu experiență vastă în domeniu, care să corespundă standardelor internaționale.

„Profesionalismul este un element-cheie care va sta la baza selectării companiei ce va presta aceste servicii. Ofertanții trebuie să aibă experiență pozitivă, demonstrată în cadrul proiectelor similare, dar și o bună reputație economică și financiară. Scopul final este asigurarea implementării cu succes a mecanismului de dobândire a cetățeniei prin investiție”, a subliniat Chiril Gaburici, președintele Comisiei de examinare a dosarului pentru obținerea cetățeniei prin participarea la Programul de investiții în Republica Moldova.

Potrivit ministrului, compania trebuie să se asigure că, deși atragerea investițiilor străine directe substanțiale este un obiectiv major în cadrul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție, este important să se păstreze reputația Republicii Moldova prin aplicarea unui cadru de lucru bine dezvoltat, reglementări și linii directoare bine definite.

În cadrul ședinței, membrii Comisiei au mai examinat și aprobat Documentația de aplicare la concursul public, Caietul de sarcini și Invitația de participare la concurs. Documentele au fost elaborate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern cu privire la dobândirea cetățeniei prin investiție. Totodată, Comisia a stabilit termenul de depunere a dosarelor pentru participare la concurs, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.