Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.04.2018

Elveţia a elaborat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021

Elveţia a elaborat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) a elaborat o nouă Strategie de Cooperare între Elveţia şi Republica Moldova pentru anii 2018-2021, în baza căreia va oferi asistenţă tehnică țării noastre în valoare de 50.9 de milioane de franci elveţieni. Informația a fost prezentată de Simone Giger, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

În context, Simone Giger l-a informat pe șeful diplomației moldovenești că Strategia respectivă va fi prezentată în cadrul vizitei la Chișinău, în perioada 16 – 18 aprilie curent, a unei delegaţii guvernamentale din Elveţia, condusă de Krystyna  Marty Lang, secretar adjunct de stat din Departamentul Federal de Externe.

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat efortul autorităților elvețiene privind elaborarea unei noi Strategii, care reprezintă o continuare a unui document similar realizat în anii 2014 – 2017, în cadrul căruia Republica Moldova a beneficiat de o asistență în valoare de peste 55 milioane de franci elvețieni, fiind implementate proiecte în domeniul sănătății publice, aprovizionării cu apă potabilă, migrației și dezvoltării, etc.

Interlocutorii au salutat dinamica pozitivă a relaţiilor bilaterale şi au convenit asupra intensificării acestora prin realizarea unor activități comune la diferite nivele, în context, fiind remarcate şi iniţiativele mutuale de a stabili parteneriate la nivelul localităţilor din cele două ţări, drept exemplu fiind vizita în Republica Moldova în luna mai curent, a delegaţiei Consiliului Municipal al localităţii Collonge-Bellerive din cantonul Geneva, etc.

Potrivit MAEIE, Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova a fost deschis în anul 2000. A obținut statut de misiune diplomatică și reprezintă Ambasada Confederației Elvețiene cu sediul la Kiev, Ucraina.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus