Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.04.2018

Mecanismul de salarizare a angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, examinat la audierile Comisiei protecție socială, sănătate și familie

Mecanismul de salarizare a angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, examinat la audierile Comisiei protecție socială, sănătate și familie

Odată cu punerea în aplicare a noului mecanism de salarizare a angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, salariul cadrelor medicale a crescut în mediu cu 30 la sută. Informația a fost prezentată, astăzi, în cadrul audierilor organizate  de  Comisia protecție socială, sănătate și familie pe marginea acestui subiect.

Rapoarte asupra celor realizate au prezentat oficiali ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a menționat că noul mecanism de salarizare a angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrat în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală este implementat de la 1 iulie 2016. ”Salariul mediu în instituţiile medico-sanitare publice, inclusiv plățile suplimentare, a crescut  cu 24,4% la personalul din instituţiile spitaliceşti de nivel republican, cu 41,9% în instituţiile  de nivel municipal, cu 41% la cele de nivel raional și cu 19,7% pentru personalul încadrat în instituţiile medicale de asistenţă primară”, a precizat ministrul.

Totodată, implementarea noului mecanism de salarizare a fost mai dificilă pentru spitalele raionale deoarece nu toate instituțiile au reuşit să achite bonificaţia pentru indicatorii de performanţă, ajutorul material și premii, adică partea variabilă a salariului.

Svetlana Cebotari a precizat că salariul angajaţilor din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală este compus din partea fixă a salariului, care reprezintă salariul de funcţie lunar și partea variabilă a salariului, care se constituie din suplimentul stabilit pentru competenţe profesionale şi nivelul de realizare a indicatorilor de performanţă.

Potrivit datelor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, în anul 2017, cheltuielile pentru remunerarea muncii personalului instituţiilor medico-sanitare au constituit circa 3 mld lei, ceea ce este în creştere cu circa 30% față de anul 2015.

Audierile fac parte din procedura de control parlamentar asupra implementării legislației, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus