Trimite e-mail | Printeaza
IT
03.04.2018

Proiectul noului Cod al audiovizualului, supus dezbaterilor publice

Proiectul noului Cod al audiovizualului, supus dezbaterilor publice

Proiectul noului Cod al audiovizualului este supus dezbaterilor publice. Astăzi, a avut loc prima rundă de audieri, la care au fost discutate primele două capitole ale proiectului.

La dezbaterile organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au participat deputați, experți, membri ai CCA, reprezentanți ai instituțiilor mass-media, societății civile și organizațiilor internaționale.

Proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost elaborat de experți naționali și internaționali în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media. Documentul prevede un șir de noi reglementări referitoare la principiile de comunicare audiovizuală, în temeiul cărora trebuie să activeze toți furnizorii de servicii media, inclusiv: libertatea de exprimare, independența editorială, asigurarea informării corecte, protecția minorilor și a persoanelor cu dizabilități, echilibrul de gen, protejarea spațiului audiovizual național, transparența proprietății etc. La elaborarea reglementărilor a fost luată în considerare experiența mai multor țări europene, documentul având drept scop ajustarea legislației naționale în domeniul mass-media la cea europeană.

Potrivit Președintelui Comisiei, Vladimir Hotineanu, proiectul Codului serviciilor media audiovizuale va fi votat în lectură finală numai după ce va fi transmis pentru expertiză Consiliului Europei, UE și OSCE.

Cea de-a doua rundă de audieri publice organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va avea loc miercuri, 4 aprilie 2018, începând cu ora 11.00, în biroul 716A. Propunerile asupra proiectului de Cod pot fi transmise în adresa Comisiei parlamentare pentru a fi examinate pe adresa de e-mail cem@parlament.md

Proiectul  Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost înregistrat în Parlament pe data de 22 martie 2018, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus