Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.04.2018

Lerke Wolfgang: Germania pledează pentru continuarea și fortificarea schimburilor comerciale cu Republica Moldova

Lerke Wolfgang: Germania pledează pentru continuarea și fortificarea schimburilor comerciale cu Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu fostul Ambasador al Republicii Federale Germane în țara noastră, Lerke Wolfgang. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre relațiile comercial-economice între cele două țări, extinderea cooperării bilaterale și preluarea experienței germane în domeniul eficienței energetice și cel al tehnologiei informației și comunicațiilor.

Chiril Gaburici a apreciat suportul constant acordat de către Republica Federală Germană (RFG) țării noastre, pentru dezvoltarea și modernizarea economiei Republicii Moldova, modelării proceselor necesare pentru reformele economice, precum și atragerea investitorilor germani în economia națională. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit ex-Ambasadorului Lerke Wolfgang pentru activitate și implicare în perioada exercitării mandatului său.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a punctat că Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai Republicii Moldova, fiind a cincea țară în topul investitorilor. „Dezvoltarea relațiilor durabile moldo-germane este o prioritate pentru minister. Apreciem decizia autorităților germane de a menține Republica Moldova pe lista statelor beneficiare de asistență acordată de Guvernul RFG, prin intermediul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Societatea Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ) este un partener-cheie pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea reformelor”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

La rândul său, Lerke Wolfgang a subliniat că Germania pledează pentru continuarea și fortificarea schimburilor comerciale cu Republica Moldova. Ex-Ambasadorul german a apreciat pozitiv activitatea Ministerului Economiei și Infrastructurii, reiterând buna colaborare pe care a avut-o în perioada mandatului său.

Conform informației oficiale, în Republica Moldova activează 429 întreprinderi cu capital german în valoare de circa 6,9 miliarde de lei. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Federală Germană, în anul 2017, a înregistrat o creștere cu 25% față de anul 2016, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus