Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.04.2018

Implementarea Acordului de Asociere cu UE, în atenția delegației Parlamentului European

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete vor vizita Republica Moldova pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.

Delegația Comisiei pentru Afaceri Externe este condusă de Laima Liucija Andrikienė, iar cea a Comisiei pentru Bugete – de Siegfried Mureşan. 

Agenda vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, președinții comisiilor permanente și ai fracțiunilor parlamentare. Șefii delegațiilor Comisiei pentru Afaceri Externe și Comisiei pentru Bugete vor susține, la Parlament, o conferință de presă.

Potrivit programului, delegația Parlamentului European va mai discuta cu Prim-ministrul Pavel Filip, Președintele țării Igor Dodon, cu membrii Guvernului, reprezentanții CNA, CEC, BNM, reprezentanții organizațiilor financiare internaționale, societății civile și ai partidelor extraparlamentare.

Subiectele discutate în cadrul întrevederilor vor viza progresul reformelor, aspecte legate de statul de drept, buna guvernare, domeniile justiției și mass-media, precum și evaluarea acțiunilor de luptă împotriva corupției. 

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete vor efectua și o vizită în raionul Hâncești, unde vor discuta cu reprezentanții autorităților locale, partidelor politice și societății civile.

Ulterior, delegația Parlamentului European va vizita Ucraina pentru a evalua gradul de implementare a Acordului de Asociere Ucraina – UE.

Despre rezultatele misiunilor în Republica Moldova și Ucraina europarlamentarii vor raporta în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe și Comisiei pentru Bugete. Vizita delegației Parlamentului European în Republica Moldova are loc în perioada 2-6 aprilie 2018, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus