Trimite e-mail | Printeaza
Social
02.04.2018

18 proiecte ale diasporei vor fi finanțate în cadrul programului Diaspora Engagement Hub

În rezultatul desfășurării concursului de evaluare a proiectelor depuse în cadrul Programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub (DEH), au fost desemnate câștigătoare 18 proiecte din cele 26 dosare depuse în perioada 7 decembrie 2017 - 15 martie 2018.

Scopul programului este de a valorifica capitalul uman al diasporei și de a susține moldovenii din străinătate în implementarea ideilor acestora în Republica Moldova. În acest sens, Comisia de evaluare și selectare a desemnat pentru finanțare proiecte pentru trei subprograme: Parteneriate tematice regionale, Abilitarea femeilor din diasporă și Reîntoarcerea profesională a diasporei.

În cadrul subprogramului Parteneriate tematice regionale au fost selectate trei dosare, orientate spre crearea parteneriatelor dintre asociații, care vor fi finanțate cu câte 93986.5 lei fiecare. De asemenea, cinci granturi a câte 93986.5 lei vor fi oferite pentru implementarea celor cinci proiecte câștigătoare în cadrul subprogramului Abilitarea femeilor din diasporă.

În vederea încurajării transferului de capital uman și de experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, profesioniștii din diasporă vor beneficia de zece granturi în sumă de 37594,6 mii lei fiecare, în cadrul subprogramului Reîntoarcerea profesională a diasporei, potrivit unui comunicat al Guvernului.

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a.

Pentru mai multe detalii privind proiectele câștigătoare, accesați: http://brd.gov.md/ro/content/18-proiecte-ale-diasporei-vor-fi-finantate-cadrul-programului-guvernamental-de-granturi

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus