Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.03.2018

Banca Naţională a României va continua să susţină reformele în sectorul bancar al Moldovei

Banca Naţională a României va continua să susţină reformele în sectorul bancar al Moldovei

Pe 27 martie 2018, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a efectuat o vizită la Banca Națională a României, împreună cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Oficialii de la Chișinău au discutat cu conducerea Băncii Naționale a României progresele înregistrate în domeniul reformării sectorului financiar-bancar, rezultatele pozitive ale recentei misiuni de evaluare a FMI, mersul implementării noii legi bancare adoptate de Parlamentul Republicii Moldova în baza recomandărilor programului european de Twinning, condus cu succes de băncile centrale ale României și Olandei. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a reconfirmat disponibilitatea și dorința instituției pe care o conduce să continue susținerea reformelor din Republica Moldova pe cale bilaterală sau în format european.

În cadrul întâlnirii, Sergiu Cioclea și Mugur Isărescu au facut schimb de monede lansate de ambele bănci centrale, pe 27 martie 2018, pentru celebrarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Setul oferit de Banca Națională a României va fi expus în muzeul Băncii Naționale a Moldovei. Oficialii au subliniat relația privilegiată dintre BNM și BNR și suportul României acordat Republicii Moldova pe plan internațional, în special în cadrul constituențelor FMI și Băncii Mondiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus