Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-03-28/procedurile-cadastrale-pentru-companii-i-ceta-eni-vor-fi-simplificate-53365.html
Data: Mar 28, 2018 (23:23)

Procedurile cadastrale pentru companii și cetățeni vor fi simplificate

În debutul ședinței de astăzi a Executivului, premierul Pavel Filip a anunțat că procedurile cadastrale pentru companii și cetățeni vor fi simplificate.

Astfel, cetățenii solicitanți de servicii cadastrale nu vor mai trebui să prezinte actele de stare civilă privind schimbarea numelui și nici certificatul de căsătorie și de divorț, dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației.

În același timp, companiile nu vor mai trebui să prezinte extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali și nici decizia de înregistrare a registratorului de stat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Prim-ministrul a subliniat că acest lucru a devenit posibil odată cu crearea Agenției Servicii Publice, care a inclus mai multe instituții, cum ar fi Cadastru, Registru, Serviciul stare civilă, Camera înregistrării de stat și Camera de licențiere. Astfel, în prezent Agenția Servicii Publice deține toate registrele necesare pentru debirocratizarea procedurilor.

„Sunt sigur că pe parcurs se va veni și cu alte îmbunătățiri. Sunt în așteptarea propunerii ca să nu avem nevoie în general de extrase de la Cadastru, Oficiul Stării Civile și așa mai departe, pentru că aceste informații se găsesc în registre și, într-un final, să ajungem la momentul când cetățeanul va trebui să se identifice doar cu buletinul de identitate”, a spus Pavel Filip.