Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.03.2018

Guvernul a aprobat măsuri privind organizarea odihnei de vară a copiilor

Guvernul a aprobat măsuri privind organizarea odihnei de vară a copiilor

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, o hotărâre privind organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2018.

Potrivit documentului, Guvernul va oferi gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copiilor orfani, din familii defavorizate, precum şi familiilor cu trei şi mai mulţi copii. Restul biletelor în taberele de vară vor fi comercializate cu o reducere de 80% din prețul total al biletului. Costurile orientative pentru o zi în taberele de odihnă finanţate din bugetul de stat variază între 137 și 209 lei.

Totodată, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării va suporta cheltuielile pentru  participarea a 100 de elevi din România la taberele din țara noastră și pentru vizitarea de către aceștia a obiectivelor și localităților turistice. De asemenea, ministerul va procura 300 de bilete pentru elevii din instituţiile de învăţământ din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender.

Până la 18 mai curent, autoritățile responsabile urmează să finalizeze lucrările de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenţi, inclusiv a celor cu sejur de zi, dotându-le cu inventarul şi utilajul necesar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus