Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.03.2018

Desfășurarea în condiții bune a lucrărilor agricole, în atenția premierului

Desfășurarea în condiții bune a lucrărilor agricole, în atenția premierului

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, că urmează câteva săptămâni foarte importante pentru sectorul agricol, iar autoritățile vor oferi sprijinul necesar pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a lucrărilor în câmp.

„În anul 2017 am avut o roadă record de grâu. Ne dorim ca această performanță a agriculturii să se repete și în anul 2018, suntem pregătiți să oferim tot sprijinul necesar”, a spus Pavel Filip.

Premierul a menționat că pe parcursul ultimilor ani s-a făcut ordine în procesul de acordare a subvențiilor și se va urmări utilizarea eficientă și a subvențiilor de 900 de milioane de lei prevăzute pentru anul curent, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Totodată, se vor întreprinde măsuri pentru a elimina speculațiile cu prețurile la combustibili. „Importul de combustibili și alte inputuri necesare agriculturii trebuie să se deruleze fără probleme. Trebuie să fim foarte prudenți acum și solicit tuturor autorităților, inclusiv Serviciului Vamal, dar și autorităților locale și primarilor să se implice pentru ca lucrările în câmp să se poată desfășura în cele mai bune condiții”, a adăugat premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus