Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.03.2018

Au fost stabilite următoarele acțiuni pentru implementarea proiectului „Arena Chișinău”

Au fost stabilite următoarele acțiuni pentru implementarea proiectului „Arena Chișinău”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi ședința Grupului de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente, pentru a stabili următoarele acțiuni care urmează a fi întreprinse în vederea realizării Foii de parcurs „Arena Chișinău”.

În cadrul ședinței, Chiril Gaburici a menționat acțiunile privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente, printre care aprobarea de către Parlament a amendamentelor la Legea nr. 668 privind modificarea destinației terenului, care urmează a fi promulgată de Președintele Republicii Moldova. De asemenea, ministrul a notat că Guvernul a aprobat Hotărârea privind desemnarea lucrărilor de proiectare și construcție a arenei polivalente drept lucrări de interes național, supuse parteneriatului public-privat, și a demarat procesul de elaborare a studiului de fezabilitate.

Totodată, Chiril Gaburici a propus planificarea următoarelor etape incluse în Foaia de parcurs, pentru asigurarea edificării „Arenei Chișinău”. „Acțiunile planificate pentru etapa a doua a Foii de parcurs țin de pregătirea bazei normative pentru parteneriatul public-privat, ce va include condițiile și cerintele proiectului, precum și elaborarea schemei de amplasare a terenului. Toate acțiunile cu privire la parteneriatul public-privat vor fi făcute publice și supuse consultărilor”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Grupul de lucru a examinat și alte subiecte privind desfășurarea operativă și calitativă a etapelor incluse în Foaia de parcurs, printre care modalitățile de desfășurare a concursului de selectare a partenerului privat. „Este necesară identificarea unei companii capabile să construiască acest obiectiv strategic pentru țara noastră, conform cerințelor și condițiilor de eligibilitate a Proiectului de Parteneriat Public-Privat privind proiectarea și construcția arenei polivalente”, a menționat Chiril Gaburici.

„Arena Chișinău” va avea o capacitate de cca. 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui concerte, conferințe, expoziții, evenimente sportive, dar și antrenamente, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus