Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.03.2018

Pavel Filip a solicitat mobilizare maximă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii

Pavel Filip a solicitat mobilizare maximă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii

Premierul Pavel Filip a convocat în seara zilei de azi ședința celulei de criză, în legătură cu ninsorile abundente. În cadrul acesteia, a fost evaluată situația actuală privind practicabilitatea traseelor din țară, accesul către localități și instituțiile  publice, funcționalitatea posturilor de frontieră și asigurarea conectării localităților la curent electric.

Potrivit informațiilor prezentate, toate drumurile din țară sunt practicabile, o situație mai dificilă fiind atestată în centrul și sudul țării. Salvatorii și pompierii au deblocat 16 mijloace de transport de pe traseele spre orașele Hâncești, Cahul și Comrat. Pe parcursul zilei, nici o localitate nu a fost deconectată de la energia electrică.

Serviciile specializate activează în regim sporit. La lucrările de deszăpezire a drumurilor au fost antrenate circa 220 de unități de tehnică, peste 300 de muncitori și au fost presărate 1400 tone de material antiderapant.

Polițiștii, salvatorii și carabinierii vor patrula drumurile pe care se circulă mai greu: Chișinău – Căușeni – Anenii Noi – Varnița, Chișinău – Leușeni, precum și Chișinău – Călărași – Ungheni, pentru a acorda ajutorul necesar. În context, prim-ministrul a solicitat ca tehnica specială să fie gata să intervină pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport.

Pavel Filip a accentuat că în condițiile actuale este necesară o mobilizare maximă din partea tuturor administrațiilor publice și echipelor specializate. „Oamenii trebuie să fie informați, astfel încât toți să cunoască care drumuri sunt blocate, care sunt practicabile, de asemenea care sunt prognozele în continuare, iar serviciile de urgență trebuie să fie accesibile continuu”, a menționat prim-ministrul.

Persoanele aflate în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902 și 903, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus