Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.03.2018

A fost semnat un Acord cadru de cooperare între Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia

A fost semnat un Acord cadru de cooperare între Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia

Ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova a participat la deschiderea Forumului Economic Moldova-Turcia, care are loc astăzi, la Istanbul, Turcia. În discursul său, Chiril Gaburici a mulțumit Republicii Turcia pentru sprijinul acordat în vederea consolidării relațiilor economice și comerciale bilaterale, apreciind interesul investitorilor turci în ceea ce privește climatul investițional al Republicii Moldova. Totodată ministrul a reiterat importanța organizării forumurilor economice comune.

„Printr-un dialog deschis și constructiv putem asigura un mediu de afaceri puternic, mai multe locuri de muncă și proiecte investiționale comune. Invit comunitatea de afaceri din ambele țări să aibă discuții constructive și să identifice noi oportunități și proiecte pentru a contribui la creșterea economică a țărilor noastre și pentru a intensifica cooperarea bilaterală”, a menționat Chiril Gaburici. 

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că Guvernul de la Chișinău își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor structurale eficiente, care contribuie la crearea unui climat de afaceri favorabil pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor. În context, Chiril Gaburici subliniat că Republica Moldova oferă diferite oportunități pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităților fiscale agenților economici care activează în cadrul parcurilor industriale, zonelor economice libere, parcurilor IT, portului internațional liber Giurgiulești.

În cadrul Forumului Economic Moldova-Turcia, ministrul moldovean a prezentat prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul atragerii investițiilor, promovarea exporturilor, dar și dezvoltarea economiei naționale. „Modernizarea infrastructurii, protecția investițiilor, reducerea barierelor administrative în activitatea economică, facilitarea comerțului transfrontalier, îmbunătățirea administrației fiscale și vamale, reducerea numărului de instituții de control, reducerea numărului de acte permisive, sunt obiectivele strategice pe ordinea de zi a Ministerului Economie și Infrastructură, pentru a asigura un mediu de afaceri transparent și corect”, a notat ministrul Chiril Gaburici.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a salutat semnarea, în cadrul Forumului Economic Moldova-Turcia, a unui Acord cadru de cooperare între Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii..

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus