Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.03.2018

Aranjamentul privind serviciile poştale de plată, ratificat de Parlament

Aranjamentul privind serviciile poştale de plată, ratificat de Parlament

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Aranjamentul privind serviciile poştale de plată şi Protocolul lui final, întocmite la Istanbul, la 6 octombrie 2016. Documentul a fost susținut de 85 de deputați prezenți.
 
Aranjamentul reglementează furnizarea serviciilor de plată privind mandatele în numerar, de plată, virament poştal, de vărsământ, de rambursare şi mandatele urgente. Este un tratat interstatal care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și va fi valabil până la punerea în aplicare a actelor următorului Congres.
 
Țările-membre ale Uniunii Poştale Universale (UPU) în cadrul congreselor operează modificări în actele uniunii în scopul organizării şi perfecţionării serviciilor poştale, favorizării dezvoltării colaborării internaţionale în acest domeniu. Astfel, în perioada 20 septembrie - 7 octombrie 2016 la Istanbul, Turcia a avut loc al 26-lea Congres al UPU.
 
Republica Moldova este membru plenipotenţiar al UPU din 16 noiembrie 1992. Aceasta este o organizaţie internaţională şi o agenţie specializată în componenţa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova din 11 aprilie 1997, Republica Moldova a aderat la Constituţia şi la celelalte acte ale UPU. Toate 192 de ţări-membre ale Uniunii Poştale Universale formează teritoriul poştal unic pentru schimbul reciproc al trimiterilor poştei de scrisori. Libertatea de tranzit este garantată pe întreg teritoriul uniunii, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus