Trimite e-mail | Printeaza
Social
15.03.2018

UE va susține în continuare consolidarea relației dintre Guvern și societatea civilă

UE va susține în continuare consolidarea relației dintre Guvern și societatea civilă

Posibilitățile de îmbunătățire a interacțiunii autorităților cu societatea civilă au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Pavel Filip cu Ancuța Vameșu, consilier de nivel înalt al UE pentru relația Guvernului cu societatea civilă.

Pavel Filip a subliniat importanța unei cooperări deschise și eficiente cu societatea civilă, aceasta fiind o prioritate pentru actualul Guvern chiar de la începutul mandatului. În context, premierul a vorbit despre instrumentariul larg de participare a organizațiilor societății civile la procesul decizional, fiind menționată crearea Consiliului Național de Participare (CNP), funcționalitatea platformei particip.gov.md, precum și consiliile naționale specializate pe diferite domenii, cu implicarea largă a reprezentanților societății civile. În curând urmează să fie aprobată și Legea privind activitatea ONG-urilor.

La rândul său, consilierul UE de nivel înalt a apreciat acțiunile care vin să consolideze relația cu societatea civilă și a asigurat de sprijinul său în acest sens. „Societatea civilă trebuie privită în sens larg, nu doar ONG-urile active în domenii de bună guvernanță și stat de drept, ci și în alte sectoare – economic, industrial, agrar – așa încât să fie asigurată o coeziune strânsă cu societatea civilă”, a spus Ancuța Vameșu.

Drept priorități pentru perioada următoare au fost setate dinamizarea activității Consiliului Național pentru Participare și elaborarea unui set de priorități comune Guvern-CNP, eficientizarea tuturor platformelor de participare și consultare a societății civile în procesul elaborării politicilor publice, precum și identificarea a noi mecanisme de interacțiune, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus