Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-03-15/ministerul-economiei-i-infrastructurii-a-dat-start-procesului-de-elaborare-a-strategiei-na-ionale-de-53124.html
Data: Mar 15, 2018 (22:01)

Ministerul Economiei și Infrastructurii a dat start procesului de elaborare a Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”

Ministerul Economiei și Infrastructurii este prima instituție care a inițiat procesul de elaborare a Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”. Ședința a fost prezidată de secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin.

Potrivit secretarului general de stat, elaborarea Strategiei este o prioritate majoră a Guvernului pentru următoarele două luni, perioadă în care va fi necesar efortul plenar al autorităților administrative. Iulia Costin a menționat că, în comparație cu strategiile anterioare de dezvoltare națională, abordarea din Strategia ”Moldova 2030” va fi complet diferită.

„Noua strategie va fi centrată pe îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, care va constitui rezultatul final al politicilor țintite de Guvern. De asemenea, Strategia se va axa pe 10 obiective pe termen lung și va ține cont în mod prioritar de obiectivele Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030 și prevederile Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”, a reiterat Iulia Costin.

Ministerul Economiei și Infrastructurii este responsabil de elaborarea obiectivelor 1 și 2, axate pe domeniul economic și domeniul infrastructurii și dezvoltării regionale și rurale. Pentru asigurarea unui proces transparent și participativ de elaborare a obiectivelor din cadrul Strategiei Naționale de Dezvoltare, au fost instituite două grupuri de lucru, în componența cărora au fost incluși reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale, mediului academic și de afaceri, partenerilor de dezvoltare și organizațiilor societății civile.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Grupului de lucru responsabil de domeniul economic au discutat prioritățile domeniului economic, printre care creșterea veniturilor obținute din surse durabile. Mâine, 16 martie, la Ministerul Economiei și Infrastructurii, se va desfășura ședința Grupului de lucru pe domeniul infrastructurii și dezvoltării regionale și rurale (Obiectivul 2).

Proiectul Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030” urmează a fi elaborat până la sfârșitul lunii aprilie, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.