Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.03.2018

Proprietarii bunurilor imobile pe direcția construcției gazoductului Ungheni-Chișinău vor fi despăgubiți

Proprietarii bunurilor imobile pe direcția construcției gazoductului Ungheni-Chișinău vor fi despăgubiți

În scopul facilitării construcției gazoductului Ungheni-Chișinău, Executivul a aprobat astăzi modificarea și completarea Legii privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău. Mai exact, documentul detaliază procedura de plată a despăgubirii persoanelor care dețin bunuri imobile pe direcția construcției gazoductului.

Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, a menționat că prin modificările și completările propuse la proiectul de lege se instituie o procedură specială de expropriere detaliată pentru a elimina orice risc sau impediment în procesul de implementare a proiectului, fără a afecta desfășurarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău.

De asemenea, este detaliată procedura de plată a despăgubirii proprietarilor bunurilor imobile (terenurilor) și a titularilor de drepturi asupra bunurilor imobile (terenurilor). „Acest proiect de lege nu afectează dreptul la despăgubire a proprietarilor bunurilor imobile, afectați de construcția conductei. Guvernul își asumă responsabilitatea deplină pentru despăgubirea daunelor aduse terenurilor, plantațiilor, construcțiilor, recoltei nestrânse, precum și pentru alte daune imputabile”, a reiterat ministrul Chiril Gaburici.

Proiectul de lege este elaborat în contextul acțiunilor întreprinse de Ministerul Economiei și Infrastructurii în scopul facilitării construcției conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău, și are ca scop principal consolidarea securității energetice a țării prin diversificarea surselor de furnizare a gazelor naturale, obiectiv de importanță strategică. Documentul urmează să fie propus Parlamentului pentru examinare și aprobare, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus