Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.03.2018

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova

La invitația ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, la 7 martie curent, în Republica Moldova, cu o vizită oficială se va afla ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó. În cadrul vizitei cei doi miniștri vor  semna Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul mediului.

În cursul întrevederilor de la Chișinău cu conducerea de vârf a Republicii Moldova vor fi discutate aspectele cooperării bilaterale între Republica Moldova și Ungaria și aprofundarea acestor prin intermediul diferitor proiecte comune, precum și colaborarea în cadrul diverselor organisme regionale și internaționale.

Potrivit MAEIE, interlocutorii vor aborda și subiectele legate de implementarea de către Republica Moldova a prevederilor Acordului de Asociere RM-UE, contribuţia şi rolul țării noastre în cadrul Parteneriatului Estic, etc.

Miniștrii Tudor Ulianovschi și Péter Szijjártó vor susține o conferință de presă comună, unde vor prezenta principalele teme discutate în cadrul dialogului bilateral.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus