Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.03.2018

BERD va susține în continuare țara noastră

BERD va susține în continuare țara noastră

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici s-a întâlnit, în după-amiaza  zilei de azi, cu Alexandru Cosovan, bancher principal al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, pentru a planifica viitoarelor activități strategice privind proiectele de mediu și dezvoltare regională.

Oficialii au menționat buna cooperare dintre BERD și minister și au realizat o trecere în revistă a proiectelor finanțate.  De asemenea, subiecte de discuție au mai constituit modalitățile de conlucrare și finanțare pe proiecte, iar în contextul mecanismului de coordonare a asistenței externe, au menționat ca fiind prioritare, sectorul de management al deșeurilor și aprovizionarea cu  apă și canalizare.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, a mulțumit reprezentantului BERD pentru sprijinul și încrederea pe care o oferă țării noastre.

“Suntem la capitolul realizării reformei instituționale în domeniul protecției mediului, mizăm pe susținerea dumneavoastră pentru a implementa politicile în acest sector. Scopul este de a îmbunătăți nivelul serviciilor prin reabilitarea infrastructurii de apă și de canalizare în localitățile țării și a îmbunătăți condițiile de trai pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

La rândul său, reprezentantul BERD a specificat rolul băncii în țara noastră și a reconfirmat disponibilitatea susținerii pentru realizarea proiectelor.

“64% din investițiile BERD-ului în Republica Moldova sunt în domeniul mediului. Suntem dispuși să vă susținem în continuare, în vederea implementării Strategiei de gestionare a deșeurilor”, a precizat reprezentantul BERD, Alexandru Cosovan.

Menționăm, în perioada anilor 2010 – 2015, cu susținerea BERD,  Ministerul Mediului Unul a realizat proiectul „Program de dezvoltare a companiilor de apă din Republica Moldova”. Valoarea toatală a proiectului fiind de 30 mln euro, dintre care 20 mln au fost oferite sub formă de grant.

Din anul 1991 și până în prezent, BERD a semnat cu țara noastră circa 105 proiecte. Valoarea totală a acestor proiecte, inclusiv finanțarea de către BERD, a fost de circa 1,65 miliarde de euro, anunță Serviciul informare și comunicare cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus