Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-03-05/chiril-gaburici-neam-propus-sa-avem-un-dialog-sincer-i-constructiv-cu-mediul-de-afaceri-52984.html
Data: Mar 5, 2018 (23:30)

Chiril Gaburici: „Ne-am propus să avem un dialog sincer și constructiv cu mediul de afaceri”

Ultimele reforme promovate de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, inițiativele legislative în domeniul economic, dar și prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii au fost discutate recent de ministrul Chiril Gaburici și reprezentanții Camerei de Comerț Americane în Republica Moldova (AmCham Moldova).

Chiril Gaburici a prezentat membrilor AmCham Moldova prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru 2018 – infrastructura drumurilor, acordurile de liber schimb, securitatea energetică, atragerea investițiilor, reformele regulatorii, eficiența întreprinderilor de stat și comunicațiile. Ministrul Economiei și Infrastructurii a apreciat disponibilitatea oamenilor de afaceri de a se implica în procesul de examinare și expertizare a modificărilor legislative, care au scopul de a dezvolta un mediu de afaceri cât mai favorabil în Republica Moldova.

 „Ne-am propus să avem un dialog sincer și constructiv cu mediul de afaceri despre inițiativele Ministerului Economiei și Infrastructurii, care vor aduce plus valoare economiei Republicii Moldova și vor contribui la ameliorarea climatului investițional. Vă mulțumesc pentru că activați și ne ajutați să identificăm provocările actuale, veniți cu analiză și expertiză pentru îmbunătățirea cadrului legal, astfel încât țara noastră să devină o destinație atractivă pentru investitorii străini”, a menționat Chiril Gaburici.

La rândul său, președinta AmCham Moldova, Veronica Malcoci, a mulțumit ministrului și echipei sale pentru oportunitatea de a discuta deschis provocările cu care se confruntă businessul și a identifica soluțiile pentru depășirea acestora. „Aveți imagine de deschizător de drumuri și avem încredere că ne veți ajuta în soluționarea impedimentelor din activitatea businessului. Susținem prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii și vă asigurăm de toată implicarea noastră la implementarea și promovarea reformelor din domeniul economic, ca asociație de business și mesager al potențialilor investitori străini”, a subliniat Veronica Malcoci.

În cadrul întâlnirii, părțile au abordat și alte subiecte, cum ar fi proiectul legii privind comerțul interior, Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, care urmează să intre în vigoare la 25 martie, modernizarea cadrului de reglementare pentru dezvoltarea serviciilor de alimentație publică în incinta benzinăriilor, activitatea zonelor economice libere etc.

Camera de Comerț Americană din Moldova a fost creată în 2006 și include 109 companii-membre, de la investitori străini mari până la companii mici producătoare de bunuri și prestatoare de servicii. Scopul AmCham Moldova este promovarea comerțului și investițiilor străine în țara noastră, colaborarea cu Guvernul și liderii comunității de business pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil în Republica Moldova, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.