Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.03.2018

SUA va continua să sprijine modernizarea Republicii Moldova și integritatea teritorială a țării

SUA va continua să sprijine modernizarea Republicii Moldova și integritatea teritorială a țării

Premierul Pavel Filip și Judge Ted Poe, membru al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, au discutat în seara zilei de astăzi despre colaborarea moldo-americană și abordarea la nivel de regiune, în vederea asigurării securității și stabilității.

În cadrul dialogului, prim-ministrul a salutat introducerea pe agenda Congresului SUA a proiectului Rezoluţiei privind impulsionarea relaţiilor bilaterale şi sprijinul SUA pentru integritatea teritorială a țării noastre. De asemenea, Pavel Filip a apreciat rolul SUA în formatul de negocieri „5+2” și a exprimat recunoștință pentru aportul Consiliului Atlantic și al părţii americane în organizarea, în premieră, a Conferinţei interparlamentare „Georgia, Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic – Provocările actuale de securitate”.

În opinia oficialul american, consolidarea forțelor celor trei state, care se confruntă cu provocări de securitatea similare, este o strategie foarte bună pentru depășirea acestora și pentru realizarea transformărilor democratice. Judge Ted Poe a specificat că țara sa va continua să sprijine integritatea teritorială a acestor țări și să ofere suport politic și financiar pentru asigurarea stabilității la nivel de regiune.

Părțile au mai examinat starea de lucruri în Republica Moldova și procesul de implementare a reformelor, cu accent pe sectorul justiției și lupta cu corupția – aspecte esențiale pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții cetățenilor.

La finalul întrevederii, Pavel Filip și Judge Ted Poe au relevat necesitatea asigurării în continuare a unei comunicări permanente, pentru a impulsiona dialogul strategic bilateral, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus