Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.03.2018

Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Atlantic

Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Atlantic

Perspectivele dialogului strategic moldo-american, procesul de implementare a reformelor în Republica Moldova și prioritățile pentru asigurarea stabilității la nivel regional au fost discutate, în seara zilei de ieri, de premierul Pavel Filip și reprezentanții Consiliului Atlantic - vicepreședintele Damon Wilson și Ambasadorii Alexander Vershbow și John Herbst.

Șeful Executivului a exprimat recunoștință pentru buna cooperarea existentă între țara noastră și Consiliul Atlantic și a apreciat contribuţia centrului analitic în formarea unei abordări constructive din partea comunităţii internaţionale transatlantice.

Pavel Filip a relatat despre programul activ de reforme implementat în Republica Moldova, menționând că în cei doi ani de guvernare s-a reușit restabilirea încrederii partenerilor externi și creșterea semnificativă a popularității UE. Totodată, premierul a accentuat importanța unei comunicări deschise și permanente cu partenerii străini, pentru a putea fi evaluată clar evoluția lucrurilor în țara noastră.

În context, vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a apreciat determinarea Guvernului în realizarea reformelor, în special în continuarea reformării sectorului justiției și în lupta împotriva corupției. Reprezentanții centrului au subliniat, totodată, că susțin angajamentul constructiv al SUA de a rezolva problemele existente la nivel regional și de a asigur stabilitatea. În acest sens, Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care se desfășoară la Chișinău, constituie o sursă de inspirație pentru elaborarea unei strategii pe termen lung, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus