Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.03.2018

Consiliul Atlantic va susține eforturile Guvernului Republicii Moldova în implementarea programului de reformare a țării

Consiliul Atlantic va susține eforturile Guvernului Republicii Moldova în implementarea programului de reformare a țării

Extinderea dialogului moldo-american, inclusiv prin realizarea unor proiecte comune în procesul de asigurare a stabilității regionale, procesul de implementare a reformelor în țara noastră, precum și inițierea unor programe bilaterale de cooperare au fost discutate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu reprezentanții Consiliului Atlantic - vicepreședintele Damon Wilson,  Ambasadorii Alexander Vershbow,  John Herbst și Asif J. Chaudhry.

Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat existența unui dialog eficient între autoritățile Republicii Moldova și Consiliul Atlantic, în comun fiind identificat un spectru larg de direcţii de cooperare sectorială în domeniul de securitate, economic, judiciar și altele, dar şi posibilitatea sporirii vizibilităţii evoluţiilor pozitive înregistrate de către Republica Moldova la nivel regional și internațional. ”Grație acestei cooperări, Republica Moldova a beneficiat de o susținere din partea Consiliului Atlantic nu doar la formarea unei imagini pozitive din partea comunității internaționale transatlantice, dar și în procesul de implementare a strategiilor de reformare a sectoarelor de o importanță majoră pentru statul nostru”, a accentuat ministrul Afacerilor Externe. 

Tudor Ulianovschi a mai specificat că aderarea la Uniunea Europeană și preluarea celor mai bune practici europene rămân obiectivele principale ale politicii externe. ”Vom intensifica eforturile pentru apropierea perspectivei de integrare europeană a țării noastre în baza unor abordări concrete și coerente, care să răspundă pe deplin așteptărilor cetățenilor noștri și partenerilor europeni”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

Potrivit MAEIE, vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic, Damon Wilson, a apreciat evoluțiile pozitive de ultimă oră din Republica Moldova, menționând determinarea Guvernului de a implementa reforme esențiale în domeniile social-economice și politice. ”Consiliul Atlantic va susține și în continuare eforturile Guvernului Republicii Moldova în procesul de implementare a programului de reformare a țării, fiind deschis pentru oferirea expertizei necesare pe toate dimensiunile”, a spus Damon Wilson.

Reprezentanții Consiliului Atlantic au apreciat demersurile autorităților de la Chișinău, alături de alte state, de a crea un sistem viabil de securitate regională, care va permite dezvoltarea durabilă a tuturor țărilor din zonă. În opinia reprezentanților Consiliului Atlantic, Conferința interparlamentară „Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate” constituie un prim pas în direcția respectivă, care poate deveni o platformă atractivă de participare și pentru alți actori importanți din regiune și lume.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus