Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.02.2018

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, vicepreședintele Comisiei Europene

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, vicepreședintele Comisiei Europene

La 26 februarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea Concluziilor privind Moldova adoptate astăzi de către Consiliul Afacerilor Externe al UE. Ministrul Ulianovschi a apreciat Concluziile drept un document echilibrat, care recunoaște atât progresele înregistrate în implementarea reformelor, cât și punctează domeniile unde se așteaptă rezultate mai vizibile. În acest sens, Ministrul Ulianovschi a informat despre principalele evoluții interne, în special pe domeniul justiției, investigarea fraudei bancare, lupta împotriva corupției.

Federica Mogherini a menționat că discuția cu privire la Republica Moldova din cadrul Consiliului Afacerilor Externe al UE a arătat interesul și angajamentul Statelor Membre pentru țara noastră. Dumneaei a asigurat partea moldovenească de sprijinul ferm al UE pentru promovarea reformelor bazate pe Acordul de Asociere. De asemenea, Înaltul Reprezentant a incurajat Republica Moldova să participe în continuare în misiunile CSDP ale UE.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii despre procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Ministrul Ulianovschi a apreciat sprijinul acordat de UE în soluționarea problemelor de pe agenda negocierilor în formatul 5+2.

Potrivit MAEIE, la finele întrevederii, Ministrul a extins o invițatie Înaltului Reprezentant de a efectua o vizită în Republica Moldova. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus