Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-02-26/garantarea-siguran-ei-alimentelor-in-aten-ia-premierului-52848.html
Data: Feb 26, 2018 (21:00)

Garantarea siguranței alimentelor, în atenția premierului

Situația actuală în domeniul siguranței alimentelor a fost analizată astăzi în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate la Guvern. Premierul Pavel Filip a fost informat despre controalele efectuate de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) și măsurile întreprinse pentru prevenirea comercializării produselor alimentare neconforme.

În context, prim-ministrul a accentuat că respectarea intereselor consumatorilor în ceea ce privește calitatea alimentelor rămâne o prioritate a Guvernului, ANSA fiind autoritatea responsabilă pentru monitorizarea situației pe acest segment. Astfel, premierul a subliniat importanța continuării verificărilor calității produselor în rețelele comerciale, dar și a planificării unor măsuri suplimentare care vin să protejeze consumătorii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

De asemenea, a fost relevată necesitatea menținerii unei interacțiuni permanente între cetățeni și ANSA, pentru a facilita semnalarea încălcărilor. „Legătura directă cu oamenii este foarte importantă. Intrând în magazin cetățenii așteaptă să vadă, prin acțiuni concrete, că ANSA are grijă de sănătatea lor”, a conchis premierul.