Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-02-21/pre-edintele-rom-niei-klaus-iohannis-la-primit-pe-viceprimministrul-pentru-integrare-europeana-iurie-52783.html
Data: Feb 21, 2018 (21:37)

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit pe viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă

Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde la București.

În discuții, Iurie Leancă a apreciat nivelul avansat al dialogului politic bilateral dintre state, referindu-se la semnificația simbolică a anului curent, când vor fi marcați 100 de ani de la Marea Unire: ”Purtând o încărcătură simbolică specială, anul 2018 ca an al Centenarului obligă atât Chișinăul, cât și Bucureștii să depună eforturi conjugate pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să simtă efectele benefice ale cooperării avansate între statele noastre”.

În context, viceprim-ministrul Iurie Leancă a exprimat mulțumiri pentru sprijinul dezinteresat pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul european și în promovarea reformelor interne. Cu titlu special, oficialul a subliniat eforturile personale ale șefului statului român, care promovează cu fermitate cauza Republicii Moldova  în plan extern.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a evidențiat că agenda europeană a Republicii Moldova rămâne prioritară pentru România și că parcursul european reprezintă singura cale viabilă pentru viitorul țării noastre. În context, șeful statului a subliniat importanța consolidării forțelor proeuropene ale Republicii Moldova pentru asigurarea unei perspective clare și viabile.