Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-02-21/fondul-monetar-interna-ional-va-continua-sa-ofere-sprijin-pentru-dezvoltarea-republicii-moldova-52782.html
Data: Feb 21, 2018 (21:28)

Fondul Monetar Internațional va continua să ofere sprijin pentru dezvoltarea Republicii Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Volodymyr Tulin. Oficialii au trecut în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului și au discutat despre evoluțiile macroeconomice din ultima perioadă de timp, dezvoltarea economiei, securitatea energetică a țării, tarifele la energia electrică, dezvoltarea infrastructurii etc.

În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici l-a informat pe Volodymyr Tulin care sunt prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru acest an. Printre acestea, ministrul a menționat asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, inclusiv prin finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău, stabilirea tarifelor echilibrate pentru energia electrică, conform metodologiei de calcul aprobată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, precum și dezvoltarea infrastructurii rutiere, atragerea investițiilor străine în diferite sectoare.

La rândul său, reprezentantul FMI în țara noastră a salutat acțiunile Guvernului menite să contribuie la dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și a reconfirmat sprijinul FMI pentru implementarea reformelor în diferite domenii, inclusiv în cel economic.

Volodymyr Tulin l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu ocazia numirii în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, urându-i succes în exercitarea mandatului.

La finalul întrevederii, ministrul Chiril Gaburici a mulțumit pentru suportul oferit Republicii Moldova de către FMI și a exprimat toată deschiderea Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru continuarea cooperării cu Fondul Monetar Internațional.