Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2018

Ministrul Liviu Volconovici a avut o întrevedere oficială cu Simone Giger, directorul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare

Ministrul Liviu Volconovici a avut o întrevedere oficială cu Simone Giger, directorul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a avut, în după amiaza zilei de astăzi, o întrevedere cu Simone Giger, Directorul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, oficialii au revizuit planul de cooperare în domeniul agriculturii și mediului și și-au exprimat disponibilitatea de a identificat noi direcții de cooperare.

Principalele subiecte abordate au vizat domeniul agriculturii, îmbunătățirea performanțele în implementarea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație, inclusiv  proiectele în derulare în acest sens. De asemenea, părțile au apreciat colaborarea bilaterală, până în prezent și și-au arătat disponibilitatea de a dezvolta și extinde  relațiile bilaterale.

„Îmi exprim gratitudinea pentru suportul continuu oferit de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare  în domeniul asigurării cu apă și sanitație. Proiectele Apasan și ”Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova”,  vor contribui la îmbunătățirea accesului durabil al populației rurale din Republica Moldova la apă potabilă de calitate și sanitație, prietenoasă mediului, ceea ce ne face mai aproape de condițiile Uniunii Europene”, a specificat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

 La rândul său, directorul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare, Simone Giger,  a sublinit că  Agenția Elvețiană rămâne în continuare un partener de nădejde și și-a reiterat disponibilitatea de cooperare.

 „Scopul nostru este ca proiectele implementate de noi, să aibă o finalitate. Prin  îmbunătățirea bazelor instituționale în Republica Moldova, dar și pentru o mai bună administrare a sectorului prin investiții mai eficiente în servicii durabile de aprovizionare cu apă și sanitație, Agenția Elvețiană este în continuare un partener de nădejde și asigură disponibilitatea de cooperare”, a precizat,  Simone Giger, directorul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare.

Reiterăm, pe parcursul ultimilor trei ani, cu suportul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare și al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), a fost efectuată evaluarea situației pe domeniile potențiale de intervenție în următoarele trei direcții: sistemul informațional în domeniul resurselor de apă;managementul integrat al resurselor de apă;întărirea capacităților de management durabil al operatorilor din sectorul de aprovizionare cu apă, anunță Serviciul de informare și comunicate cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus