Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2018

Cooperarea moldo-germană, discutată de premierul Pavel Filip şi consilierul Cancelarului german în domeniul afacerilor externe, Jan Hecker

Cooperarea moldo-germană, discutată de premierul Pavel Filip şi consilierul Cancelarului german în domeniul afacerilor externe, Jan Hecker

În cadrul vizitei de lucru la Munchen, prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Jan Hecker, consilier în domeniul afacerilor externe al Cancelarului federal al Germaniei. Părțile au avut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-germană şi realizarea reformelor europene în țara noastră.

Premierul a exprimat recunoștință pentru sprijinul politic constant acordat de Germania parcursului european al Republicii Moldova. În context, Pavel Filip a menționat că mizează pe buna desfăşurare a reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova din 26 februarie curent, la Bruxelles.

Totodată, șeful Executivului a mulțumit Germaniei pentru susținerea procesului de reglementare transnistreană, inclusiv pe parcursul anului 2016, când Germania a exercitat Președinția OSCE.

În context, Jan Hecker a declarat că Germania va sprijini în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, implementarea reformelor, acțiunile pentru modernizarea și eficientizarea activității instituțiilor publice din țara noastră, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus