Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-02-15/biroul-berd-de-la-chi-inau-este-preluat-de-un-bancher-senior-din-armenia-52685.html
Data: Feb 15, 2018 (00:02)

Biroul BERD de la Chișinău este preluat de un bancher senior din Armenia

BERD a numit-o pe Angela Sax în calitate de noua șefă a biroului său din Republica Moldova. Doamna Sax a fost prezentată astăzi autorităților de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, în timpul vizitei sale la Chișinău. Dna Sax va prelua noul său post în aprilie 2018.

Angela Sax este bancher senior și s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructura municipală, imobile, producere, agricultură și alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat doamna Sax, a fost investiția BERD în modernizarea metroului din Erevan. Cea mai recenta funcție a sa, a fost de șef interimar al biroului BERD în Armenia.

"Sunt recunoscătoare și încântată să preiau acest nou rol la BERD," a spus dna Sax. "Republica Moldova este o țară fascinantă, iar eu văd rolul meu în a încuraja talentul și a dezvolta potențialul local. Bazându-ne pe realizările predecesorului meu, Dimitri Gvindadze, vom continua să susținem Moldova prin intermediul investițiilor și politicilor pentru a ne asigura că finanțarea pe care o putem oferi este utilizată în cel mai eficient și eficace mod."

Potrivit unui comunicat de presă al BERD, Angela Sax a absolvit Universitatea de limbi străine din Erevan și deține o diplomă de afaceri MBA de la Nottingham University Business School. Este participantă la programul Senior Executive Fellows din 2004 la Universitatea Harvard KSG. Înainte de a se alătura BERD, a activat în la Agenția pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia și compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.

În Moldova doamna Sax îl va înlocui pe Dimitri Gvindadze, care a preluat poziția de șef al biroului BERD din Armenia. Pe parcursul mandatului său în Moldova, Banca a înregistrat o creștere record a finanțării: 130 milioane de euro doar în ultimul an.

De asemenea, BERD a reușit să orchestreze un progres în sectorul bancar în ianuarie 2018, când Banca Transilvania a devenit acționar la Victoriabank, aceasta fiind prima investiție în sectorul bancar din Moldova în ultimii zece ani, introducând standarde internaționale de transparență și cele mai bune practici în a treia bancă după mărime din țară.

Președintele BERD Chakrabarti se află într-o vizită la Chișinău pentru a saluta cele mai recente realizări și a face apel la autorități să dubleze eforturilor de transformare a Moldovei.