Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-02-15/anual-la-30-iunie-va-fi-marcata-ziua-concuren-ei-52699.html
Data: Feb 15, 2018 (23:01)

Anual, la 30 iunie, va fi marcată Ziua Concurenței

Parlamentul a instituit, în ședința de astăzi, Ziua Concurenţei, care va fi sărbătorită anual, la 30 iunie. Inițiativa a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință.
 
Potrivit Hotărârii Parlamentului, scopul acestei inițiative este promovarea în societate a culturii concurenţiale și prevenirea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale.
 
Astfel, Ziua Concurenţei va fi consemnată anual, pe data de 30 iunie, ziua în care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecţia concurenţei. Aceasta nu va fi o zi liberă.
 
Formarea şi menţinerea unui mediu concurenţial loial este o prioritate naţională prevăzută de Constituţia Republicii Moldova, de Legea concurenţei, de Strategia naţională de dezvoltare „Moldova 2020” şi de Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.