Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-02-14/serviciile-guvernamentale-vor-fi-modernizate-52670.html
Data: Feb 14, 2018 (22:35)

Serviciile guvernamentale vor fi modernizate

Serviciile publice guvernamentale vor fi modernizate şi digitizate. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia protecție socială, sănătate și familie au examinat și avizat, în ședințele de astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru SUA pentru realizarea unui proiect în acest sens.

Documentul prevede acordarea a două împrumuturi. Unul în valoare de 15 milioane de dolari, care va fi oferit de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și altul - de 5 milioane de dolari, oferit de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului “Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale. Totodată, va fi redus numărul de documente necesare și durata de prestare a serviciilor publice. Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

Ambele Acorduri au fost semnate la 28 noiembrie 2017 de către ministrul Finanțelor al Republicii Moldova. Documentele urmează a fi examinate și votate de plenul Legislativului, Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.