Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.02.2018

Guvernul Republicii Moldova este plenar angajat să dezvolte dialogul bilateral moldo-american

Guvernul Republicii Moldova este plenar angajat să dezvolte dialogul bilateral moldo-american

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, invitat special la reuniunea de discuții organizată de Atlantic Council de la Washington D.C., a punctat reperele activităţii Guvernului Republicii Moldova pentru anul 2018.

În cadrul evenimentului a fost efectuat un amplu schimb de opinii privind implementarea reformelor cheie în contextul angajamentelor Guvernului RM din Acordul de Asociere RM – UE, stadiul actual al dialogului bilateral moldo-american, precum și o evaluare a provocărilor existente în domeniul securității regionale.

Șeful diplomației moldovenești a subliniat că, în anul curent, Guvernul Republicii Moldova se va concentra pe dezvoltare şi se va axa pe acțiuni concrete în scopul înregistrării rezultatelor calitative pe calea implementării reformelor spre asigurarea parcursului european al țării. A fost efectuată o trecere în revistă a priorităţilor de pe agenda Guvernului 2018, precum ar fi reforma justiţiei, combaterea corupției, reforma sectorului financiar bancar și dezvoltarea economică.

Damon Wilson, Vicepreședintele Executiv Atlantic Council și moderatorul evenimentului, a apreciat abordarea pragmatică și prioritățile trasate de Guvernul Republicii Moldova. Participanţii la eveniment au reiterat sprijinul SUA pentru implementarea reformelor şi au discutat modalităţi concrete prin care ar putea sprijini dezvoltarea democratică continuă a Republicii Moldova. A fost reafirmată necesitatea consolidării Dialogului Strategic RM - SUA și susținerii reciproce a eforturilor de promovare a bunei guvernări.

Potrivit MAEIE, evenimentul a beneficiat de participarea oficialilor din cadrul agențiilor federale SUA, reprezentanţilor organizaţiilor non-guvernamentale şi centrelor analitice importante din Washington D.C.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus