Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.01.2018

Pavel Filip: Datele prezentate demonstrează că există premise pentru a reduce tarifele pentru gazele naturale cu până la 20%

Pavel Filip: Datele prezentate demonstrează că există premise pentru a reduce tarifele pentru gazele naturale cu până la 20%

În debutul ședinței de astăzi, prim-ministrul Pavel Filip a menționat că a avut o ședință comună cu reprezentanții Ministerul Economiei și Infrastructurii și ai SA ”Moldovagaz” pentru a examina calculele și analiza realizată de Ministerul de profil, acționar şi reprezentant al statului în compania ”Moldovagaz”.  Această analiză a fost solicitată de Guvern la finele anului trecut.

”Datele prezentate demonstrează că există premise pentru a reduce tarifele pentru gazele naturale cu până la 20%. Evident că cei de la Moldovagaz au o altă părere, dar până la urmă decizia va fi luată de către regulatorul Național- Agenția Națională pentru Reglementare Energetică, așa cum și trebuie să fie”, a precizat Prim-ministrul.

Pavel Filip a menționat că evaluarea Guvernului se bazează atât pe devierile pozitive, cât şi pe cele negative, inclusiv pe evoluţia preţului la gaz la nivel internațional. Urmare, Moldovagaz a informat Executivul că deja a demarat discuțiile cu ANRE și în curând va fi luată o decizie finală privind preţul gazului pentru anul în curs.

În context, prim-ministrul a spus că a solicitat responsabililor de la Moldovagaz să elaboreze un eventual sistem de compensare pentru primele luni ale anului, în cazul în care se ajunge la reducerea prețului, astfel încât oamenii să resimtă această micșorare încă din primele zile ale anului 2018, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus