Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.01.2018

Secretarul de Stat Daniela Morari a avut o rundă de consultări politice cu Președintele Comitetului Politic și de Securitate al UE, Walter Stevens

Secretarul de Stat Daniela Morari a avut o rundă de consultări politice cu Președintele Comitetului Politic și de Securitate al UE, Walter Stevens

La 24 ianuarie 2018 la Bruxelles, Secretarul de Stat Daniela Morari a avut o rundă de consultări politice cu Președintele Comitetului Politic și de Securitate al UE, Walter Stevens. Agenda discuţiilor a inclus reformele prevăzute de Acordul de Asociere, cooperarea în domeniul Politicii de Securitate și al Apărării Comune a UE, precum și reglementarea conflictului transnistrean.

Secretarul de Stat Daniela Morari a informat interlocutorii europeni despre realizările înregistrate și prioritățile stabilite pentru anul 2018 în domeniul justiției, combaterii corupției, investigării fraudei bancare și altor sfere prioritare. Reprezentanţii UE au reiterat că situaţia din Republica Moldova este urmărită cu atenţie sporită și autorităţile sunt încurajate să înregistreze progrese tangibile.

Părţile au exprimat interesul reciproc de a avansa cooperarea în domeniul Politicii de Securitate si al Apărării Comune a UE, în particular prin detaşarea în continuare a reprezentanţilor moldoveni în misiunile de gestionare a crizelor ale UE. Cu referire la reglementarea transnistreană, Daniela Morari a informat partenerii europeni despre ultimele evoluţii şi acţiunile autorităţilor moldoveneşti. Ambele părţi au fost de acord că progresele recente în reglementarea transnistreană merită să fie valorificate şi extinse în alte sfere.

Potrivit MAEIE, Daniela Morari s-a întâlnit cu Lawrence Meredith, Director pentru Vecinătate Estică în cadrul Directoratului General pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere (DG NEAR). Părţile au discutat programele de asistenţă bugetară aflate în proces de evaluare și au trasat acțiunile necesare pentru recepționarea acestui sprijin în anul 2018. Adițional, partea moldovenească a prezentat priorităţile în ceea ce priveşte implementarea înţelegerilor convenite în cadrul Summitului Parteneriatului Estic din 24 noiembrie 2017.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus