Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.01.2018

Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Pia Kjaersgaard, președinta Folketinget

Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Pia Kjaersgaard, președinta Folketinget

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Pia Kjaersgaard, președinta Folketinget (Parlamentul Regatului Danemarcei) și cu alți patru membri ai prezidiumului Legislativului - Henrik Dam Kristensen, Kristian Pihl Lorentzen, Christian Juhl, Leif Mikkelsen (vicepreședinți ai Parlamentului Regatului Danemarcei).
 
”Moldova are nevoie de experiența și cunoștințele Danemarcei pentru a implementa cu succes reforme, precum și standardele Uniunii Europene în legislație și reglementări.  Prioritatea noastră este integrarea europeană”, a spus președintele Parlamentului.
 
Un interes deosebit din partea președintelui Folketinget a fost mecanismul pentru îmbunătățirea legislației media, lansat la inițiativa lui Andrian Candu anul trecut, dar, în special, măsurile întreprinse de autoritățile din Moldova pentru securizarea spațiului informațional din țară de propagandă și dezinformare. Părțile au discutat despre avantajele oferite la această oră investitorilor după modificările legislative operate în ultimii ani, securitatea energetică și informațională, justiție și reformele realizate, precum și cele care sunt în proces de realizare.
 
Andrian Candu a făcut un schimb de opinii cu membrii prezidiumului Folketinget despre structura și organizarea Parlamentului, în contextul reformei lansate la finele anului de președintele Legislativului care urmărește creșterea randamentului și eficienței instituției, reducând totodată numărul angajaților și cheltuielile pentru întreținerea acestora.
 
Președintele Parlamentului a mai comunicat despre faptul că în Republica Moldova anul acesta urmează, în premieră, după o pauză de peste două decenii, să se desfășoare alegeri conform sistemului electoral mixt, care are obiectivul de a aduce deputatul mai aproape de oameni. 135 de deputați în Parlamentul din Regatul Danemarca sunt aleși pe circumscripții uninominale, iar 40 de mandate sunt distribuite în baza numărului de voturi obținute de partide.

La 20 ianuarie 2018, Republica Moldova și Regatul Danemarca înregistrează 26 de ani de relaţii diplomatice. Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială în Copenhaga, în perioada 21-24 ianuarie curent, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus