Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.01.2018

În anul curent, în Moldova vor fi lansate două proiecte FAO pentru dezvoltarea sectorului agricol, cu un buget de circa 818 mii de dolari

În anul curent, în Moldova vor fi lansate două proiecte FAO pentru dezvoltarea sectorului agricol, cu un buget de circa 818 mii de dolari

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici s-a întâlnit cu adjunctul reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Tudor Robu,  pentru a discuta despre   principalele proiecte ce vor fi realizate în acest an, cu suportul FAO.

”Vă mulțumim pentru pentru suportul pe care îl acordă ţării noastre în vederea dezvoltării sectorului agroindustrial. Suntem determinați să avem o colaborare bilaterală continuă eficientă și productivă pentru a asigura o agricultură competitivă și un sistem de cercetare inovativ în domeniu”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, în cadrul dialogului.

La rândul său, Tudor Robu a apreciat colaborarea, până în prezent, în cadrul FAO și a vorbit despre asistența din partea organizației pe parcursul anului 2018, inclusiv proiectele ce vor fi realizate în domeniu.

”În perioada următoare vom lansa cele două proiecte ce țin de dezvoltarea rurală și dezvoltarea sectorului pomușoarelor din Republica Moldova. În acest sens, au fost semnate Acorduri de proiecte, în luna noiembrie a anului trecut. E vorba de circa 818 000 de dolari, ce vor fi oferiți pentru dezvoltarea capacităților în domeniul agriculturii și politicii de dezvoltare rurală”, a precizat  adjunctul reprezentantului FAO, Tudor Robu.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre sporirea competitivității sectorului agroalimentar, agricultura durabilă și dezvoltarea rurală, precum și managementul durabil al resurselor naturale și managementul riscurilor dezastrelor.

”Suntem recunoscători pentru suportul acordat de UE și alţi parteneri de dezvoltare pentru combaterea schimbărilor climatice și consolidarea capacităților de rezistență la efectele acestora. Contăm pe sprijinul FAO, organizaţie care dispune resurse şi expertiză valoroasă în acest domeniu, în implementarea unor eventuale proiecte”, a menționat ministrul Liviu Volconovici.

La finalul dialogului, părțile au considerat întrevederea una benefică și și-au exprimat disponibilitatea de a continua colaborarea pentru a spori capacitățile beneficiarilor în utilizarea fondurilor Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD), creşterea rezilienţei la schimbările climatice a fermierilor din mediul rural, precum și de a implementa Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, anunță Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus