Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-01-17/moldova-i-belarus-i-i-intensifica-cooperarea-comercialeconomica-52268.html
Data: Jan 17, 2018 (15:39)

Moldova și Belarus își intensifică cooperarea comercial-economică

Aspectele colaborării comercial-economice în domeniul transporturilor dintre Republica Moldova și Republica Belarus au fost discutate în cadrul întrevederii Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici cu Serghei Ciciuc, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Belarusului în țara noastră.

Chiril Gaburici a apreciat evoluția relațiilor moldo-belaruse din ultima perioadă și a asigurat continuitatea implementării și realizării inițiativelor de dezvoltare a relațiilor comercial-economice dintre cele două țări.

Ambasadorul Serghei Ciciuc a menționat interesul pentru crearea unui consorțiu în participarea companiilor belaruse la implementarea proiectelor de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurilor rutiere din Republica Moldova. Această acțiune poate fi realizată prin asigurarea unei conlucrări  companiilor din Republica Belarus cu companiile din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate și aspectele de colaborare reciproc avantajoase între cele două state pentru realizarea proiectelor inițiativei Parteneriatului Estic, precum și posibilitățile dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport (TEN-T). De asemenea, s-a discutat posibilitatea realizării unui schimb de experiență privind elaborarea standardelor și normelor tehnice în domeniul drumurilor.

Oficialii au discutat și posibilitatea relansării rutei aeriene directe între Moldova și Belarus, accentuându-se benefiiciile pentru cetățenii ambelor state, care vor rezulta odată cu relansarea acestei curse directe, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.