Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.01.2018

Chiril Gaburici, ministru al Economiei și Infrastructurii va asigura președinția Comisiei tripartite pentru reglementarea problemelor social-economice

Chiril Gaburici, ministru al Economiei și Infrastructurii va asigura președinția Comisiei tripartite pentru reglementarea problemelor social-economice în Republica Moldova. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentanții sindicatelor din Moldova.

Reformele sociale promovate de Guvernul Republicii Moldova  și acțiunile ce se impun pentru o protecție mai bună a angajaților au fost principalele subiecte discutate astăzi de premierul Pavel Filip la întrevederea cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul mizează în continuare pe un dialog deschis și sincer cu sindicatele. „Mulțumesc că mereu ați găsit posibilitatea să discutăm, indiferent de cât de dificilă era situația, și de fiecare dată am găsit soluții la problemele existente”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a trecut în revistă principalele reforme promovate de Guvern, printre care cele privind susținerea dezvoltării mediului de afaceri și sporirea investițiilor, crearea locurilor de muncă bine plătite, protecția socială a cetățenilor, reformele în domeniile sănătății și educației. Premierul a accentuat că acțiunile întreprinse au drept obiectiv îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor și modernizarea țării.

La rândul său, Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a reiterat susținerea sindicatelor pentru cursul european al Republicii Moldova și pentru creșterea nivelului de viață al populației.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre importanța creării condițiilor optime pentru încadrarea tinerilor pe piața muncii și menținerea profesioniștilor în țară. În context, prim-ministrul Pavel Filip a spus că Guvernul a întreprins mai multe acțiuni în acest sens, inclusiv privind asigurarea familiilor tinere cu locuințe în condiții avantajoase.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus