Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-01-17/cabinetul-de-mini-tri-a-aprobat-astazi-o-serie-de-modificari-i-completari-la-legea-privind-promovare-52272.html
Data: Jan 17, 2018 (16:10)

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o serie de modificări și completări la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile

Potrivit unui comunicat difuzat de Executiv, acestea au drept obiectiv armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul energiei regenerabile la acquis-ul UE.

Astfel, Guvernul urmează să stabilească regulile de organizare și desfășurare a licitațiilor de capacități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, astfel încât să fie promovată competiției în rândul marilor investitori. Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea competența de confirmare a statutului de producător eligibil pentru dezvoltatori de proiecte, care își manifestă interesul pentru investițiile în tehnologiile de valorificare a energiei regenerabile în Republica Moldova.

În același timp, a fost aprobată extinderea perioadei oferite investitorilor pentru construcția centralelor electrice, de la 24 la 36 de luni.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.