Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.01.2018

ONG-urile pot obține granturi în susținerea protejării mediului

Organizațiile nonguvernamentale și organizațiilor din comunitate (ONG/CBO) pot beneficia de granturi pentru activități de protejare a mediului, în cadrul unui concurs  organizat de Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF)/UNDP. 

Granturile sunt destinate ţările în curs de dezvoltare, inclusiv Republica Moldova și au drept obiectiv susținerea aplicării strategiilor și proiectelor de conservare și de dezvoltare durabilă, orientate spre protecția mediului şi dezvoltarea capacităților comunităților.

Proiectele eligibile pentru finanțare țin de: conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate; agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei; co-beneficiile de acces la sistemul energetic cu emisii reduse de carbon; coaliții de management al substanțelor chimice locale și globale; promovarea incluziunii sociale: o integrarea dimensiunii de gen o implicarea tinerilor; platforme de dialog politic și de planificare între OSC și Guvern.

Mărimea grantului nu va  depăși suma  de 50 mii Dolari SUA.  Banii vor fi oferiți pentru proiecte strategice separate, iar propunerile de proiect vor fi analizate în conformitate cu Instrucțiunile de Aplicare. Dosarele pot fi depuse până pe 30 iunie 2018.

SGP este un program corporativ al GEF, implementat de UNDP și executat de UNOPS, ce oferă finanțare țării noastre din anul 2013. Până în prezent, în acest sens au fost finanțate 12 proiecte din Republica Moldova. Domeniile prioritare ale GEF includ: biodiversitatea, schimbările climatice, managementul durabil al solului, apele internaționale și substanțele chimice.

Informații despre procedura de aplicare, criteriile de eligibilitate și alte detalii pot fi aflate accesând pagina web: https://goo.gl/GhS8YG.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus