Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-12-26/parlamentul-a-men-inut-votul-exprimat-anterior-pentru-legile-remise-de-eful-statului-spre-reexaminar-52077.html
Data: Dec 26, 2017 (07:23)

Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru legile remise de șeful statului spre reexaminare

Parlamentul, în ședința de astăzi, a menținut votul pentru completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova  cu norme privind securizarea spațiului informațional, remisă spre reexaminare de șeful statului.
 
Completările Codul audiovizualului prevăd noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.
 
La fel, este prevăzută transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.
 
Tot astăzi, deputații au reexaminat și menținut votul adoptat anterior pentru Legea cu privire la actele normative.
 
Potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.